Wie ben ik

Jeroen Jansen
Toen ik klein was speelde ik al met radio apparatuur, ik luisterde als ik in de randstad was altijd naar de radio piraten die toen uitzonden. Later werd ik echt met het virus radio besmet en ging begin jaren 90 werken bij de lokale omroep in Goes.

Radio Goes was een station met veel medewerkers voor en achter de schermen en een groot bereik. In die tijd maakte ik ook deel uit aan een piraten station in Middelburg genaamd Starlight FM. Wij zonden toen elke zondag uit van 10 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds. Ook in die tijd had ik op 11 hoog ik een flat een 14 elements richtantenne boven het dak staan, hiermee kon ik met heel Nederland communiceren op de tv band (piraten bandje 60cm)

Na Radio Goes kwam langzaam het internet op en steeds meer stations kwamen met hun radiostation online. Met vrienden starten we ook een station op internet. Na voor wat verschillende stations gewerkt te hebben stuurde ik een berichtje naar het gastenboek van toen nog Scheldemond FM dat ik veel luisterde en zelf via een internetstation werkte. Enige tijd later kreeg ik een mailtje of ik niet voor Scheldemond FM wilde komen werken. Zo gezegd zo gedaan en ik had ineens een programma bij een lokale omroep.

Na enige jaren starten er op Walcheren een station genaamd radio Popular (via internet) en die wilde dat ik daar kwam werken en zo gebeurde het dat ik daar mijn programma’s ging maken en stopte bij Scheldemond FM. Na het stoppen van het station was er in Reimerswaal een nieuw station aan het opstarten waarbij ik vanaf het begin bij help geholpen. Voor Radio Reimerswaal heb ik programma’s en jingles gemaakt en zorgde dat de zender die het ethersignaal moest genereren ging draaien en bleef draaien. Deze werkzaamheden doe ik nu ook bij RTV Scheldemond

Na een lange tijd kwam vriendin Petra met de vraag of ik terug wilde komen bij de omroep. Ik zei dat ik niet zomaar over wilde stappen, maar zei haar wel dat ik erover zou nadenken. Toen ze bleef vragen heb ik de stap toch maar gedaan en ben sinds 1 januari 2017 weer terug te horen op de radio. Er kwam namelijk ruimte vrij op de zaterdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur omdat Martien Engel ging stoppen bij de radio.

Mijn werkzaamheden bij RTV Scheldemond waren zowel voor als achter de schermen.
ik maakte dus mijn radio programma op de zaterdagmiddag (het zaterdagmiddag matinee) en was meestal ook wel te vinden tijdens de locatie uitzendingen tijdens de jaarmarkt in Groede en de visserijfeesten in Breskens.

Achter de schermen deed ik samen met Petra en Sonja de teksten verzorgen van het Radio (Delta 992) en TV kanaal (Delta 111) dit waren de lokale en regionale informatie, politie berichten, weekenddiensten enz. Ook hielp ik mee met het bijhouden van de website.

Na een aantal jaren kon ik mij niet meer vinden in bepaalde zaken en heb toen besloten om te stoppen.
Een half jaar heb ik niks tot weinig met radio gedaan en de rust gevonden die ik nodig had.

Als je ooit met het radiovirus besmet raakt kom je er nooit meer vanaf.
Dat is uitgelopen op het starten van een eigen radio station via internet.

Een Radiostation waar ik de liefde van radio en muziek smaak samen kan brengen.
De techniek die nodig is om een station draaiend te houden is een feit.
Er draait een format dat elke uur weer terug komt en de luisteraar de herkenbare muziekparels voorschoteld.
De programmering is nu nog nonstop, maar er zal in de nabije toekomst ook zeker gepresenteerde programma's gaan draaien.

Mensen die de muziek een warm hart toedragen en het leuk vinden om een eigen programma te gaan maken zijn zeker welkom om contact op te nemen met het station.

Radio uit zee is de slogan van dit station en luistert naar de naam RADIO GOLDENWAVE